Bijna kerst
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
24 December 2006 | Egypte, Caïro
Bijna kerst, bijna kerst.
Hier staan de kerstbomen al, nu was dat eigenlijk mijn taak, maar de dag dat ik dat moest doen, stond het er allemaal al, opgetuigd en wel.
Gisteren door het Suez-kanaal gegaan, meteen een stuk kouder! De haven Port Said zijn we ook al weer voorbij, wel leuk, ik heb nog wat foto's kunnen maken van het voor de kant komen. Niet echt veel,want hier wordt het altijd ineens donker, heel vreemd! Toen zouden we met de MO-ers nog een keer aan de bar eten, omdat de twee van de drie gangmakers naar huis zouden gaan, een van die jongens zat net lekker, kwam z'n aflosser al, het bleek hier allemaal nogal gehaast te moeten, ze werden gebracht en gehaald met een bootje en het bootje lag al op ze te wachten! Dus het was bijna een overdracht op de gangway. Naar het schijnt kun je hier niet normaal met een auto komen. Dus voor hun is het van eten niet eens meer gekomen. We hebben ze nog uitgezwaaid ook, met bijna de hele Nederlandse bemanning. We zullen ze missen, haha.
Maar goed, inmiddels zijn we dus al weer een behoorlijk stuk richting Giaou Tauro. Kijken of we daar weer eens wat langer liggen en op een wat normaler tijdstip. Sinds India al niet meer de wal op geweest, door de bizarre tijden dat we vastlagen en het gaat overal ook zo snel! Twaalf uurtjes laden en lossen en ze zijn gewoon helemaal klaar! Ik hoop wel dat het in Italie gaat lukken, want dan kan ik weer eens lekker italiaans eten! Maar goed, mocht het niet meer lukken om voor die tijd te tikken, een hele fijne kerst, gelukkig nieuwjaar en neem het ervan!
Kus, Esther.
*** *** Newsflash!!! *** ***
We gaan NIET, ik herhaal NIET naar Italie... naar het schijnt hebben ze daar een staking, haha, je raad nooit waneer ze er mee beginnen... nou... 24 december 20.00 uur! Ze hadden dus gewoon geen zin om met kerst te werken. (groot gelijk hoor, daar niet van!) Vanmorgen zijn we uitgevaren om 9.00 uur en om 11.40 uur kwam het bericht dat we rechtsomkeert moesten maken en dan maar voor Suez moesten ankeren. En daar liggen we dan! Wat een suf gedoe weer zeg! Hahaha. Maar we blijven lachen! Wat dan wel een beetje jammer is is dat we niet even door het kanaal gaan en aan de andere kant ten anker gaan, daar is het een stuk warmer! Het is hier "maar" 18.9 graden C ofzo. (en dat is NIET warm als je uit een 32 graden C gebied komt, ECHT WAAR!!!) Ik ga zeker aan jullie allemaal denken met kerst en oud en nieuw. En
natuurlijk ook morgen tijdens papa's verjaardag niet te vergeten! Onze kerst gaat gewoon door zoals geplanned, zondagavond diner met Officieren en Top4, maandag diner met totale bemanning (ook de Indonesiers dus, gezellig!) Verder hebben de officieren het lekker rustig de komende vijf dagen, Rogier dus ook! Dus dat is wel heel lekker. Als alles goed gaat gaan we nu de 28e Port Said weer in, om alle lading te lossen (zo'n 1500 containers) en varen we de 30e ofzo weer door het kanaal. En nu maar hopen dat ik nog wat zonnestraaltjes op kan pakken
hier in de winter ;) Oh... oh... oh... wat ben ik slecht zeg! Maar in Nederland is het ook nog relatief warm toch, in vergelijking tot de voorgaande jaren?
Nogmaals een Hele fijne kerst en een zeer gelukkig nieuwjaar!
Kus, Esther
24 December 2006 - 22:43
Jannie:
Ik wil dit stukje hierboven lezen, maar Hermen is hier en vraagt wat. leest wat voor, enzovoort..........morgen verder dus. Groetjes -
25 December 2006 - 08:13
Marina:
Ha Esther,
Welkom in het warrige, niets zekere bestaan op een Maersk-boot!!! Hahaha, heel herkenbaar dat havens ineens niet doorgaan, dat je voor anker moet of ineens naar een heel andere haven moet! Idd jammer dat je aan de koude kant van het Suez ligt maar ach, zo tegen de 20 graden is toch ook niet verkeerd? Een rustige Kerst dus aan boord; geniet er dubbel en dwars van!!!
Liefs, Marina -
26 December 2006 - 10:45
Goeiedaggie,
Mijn computer doet soms een beetje raar. Dan heb ik een stukje getypt en ineens is het weg. Zit ik weer aan een verkeerd knopje zeker.
Jammer dat je niet naar Italië gaat en dat je nu voor anker ligt. En dan nog niet eens van boord mag! Beetje saai, lijkt me. Gelukkig heb je nog wel lekkere diners gehad. Ik ga er tenminste vanuit dat het lekker was.
Verder schrijf ik deze keer maar niet zoveel want je vader leest alles uitgebreid. EN DAT IS NIET BEDOELING HENK, JE MAG HET ALLEEN MAAR DOORSTUREN!!!!!
Hermen heeft gisteren tapas gemaakt, was erg lekker maar ook erg veel. Ook veel verschillende hapjes. Vandaag eten wij de ham, ik heb eerst die voor je vader geproefd voordat ik die voor onszelf ging maken. We eten nog wel wat vooraf en wat toe, maar de ham is het hoofdgerecht en dat is voor het eerst. Andere jaren hadden we de ham als hapje tussendoor. Verder hadden ze ons zon belooft voor vandaag, maar het is net zo somber als gisteren en eergisteren en de dag daarvoor. Saai weer dus. Nou, ik ga maar weer eens want moet zo langzamerhand aan de voorbereidingen voor het eten beginnen. Veel plezier nog en groeten aan Rogier.
Jannie -
27 December 2006 - 12:21
Pa En Ma:
Ha lieve kinderen.
Het is nu derde kerstdag en de rust is weer gekeerd even tijd voor een mailtje naar jullie. Hoe gaat het bij jullie al weer in beweging of schommellen jullie alleen nog maar een beetje heen en weer. Heeft de kerst doordat jullie voor anker lagen nu lang geduurd of viel dat erg mee door de tijd die jullie nu hadden om de kerst te vieren. Ik neem tenminste aan dat door het stil ligggen er meer vrije tijd is dan normaal of gaan de diensten gewoon door? Hoe is de sfeer aan boord Esther? Lopen die zeelui met hun ziel onder de arm te mopperen en te schelden of genieten ze van de rust en zingen ze kerstliedjes. Ik weet niet wat het beste is voor je oren. Hoe gaat het daar eigenlijk mee? Ik hoor er niets meer over dus nemen we maar aan dat het over is. Wij hebben de kerstdagen samen gevierd met Oma, Sander en Mareke. We zijn eerste kerst dag begonnen met een staand ontbijt aan het begin van de middag hebben we een uitgebreide broodmaaltijd genomen tot ongeveer 15:00 uur. 's Avonds hebben we chinees gefondued en natuurlijk weer vis omdat jullie er niet toch waren. We zaten 's avonds om 20:00 uur aan tafel en waren rond 23:30 klaar. Oma had vooraf niet zo veel zin in eten na die uitgebreide brood maaltijd maar toen we eenmaal bezig waren vond ze het geweldig. Zo lekker spelen met water en met een schepnetje vissen in die bak met visbouillon. Je kunt wel nagaan hoe het nu ruikt in huis zeker wel blij dat je een eind uit de buurt bent. En natuurlijk werd er weer geknoeid met de slagroom. Sander en Mareke waren aan het kleffen en toen streek mama slagroom op het gezicht van Mareke. Kan je lekker aflikken zei ze dat is lekkerder dan die kale huid. Mareke reageerde verbouwereerd met van die grote ogen en toen OOOOOO!!!! hihihi. Maar Sander......” Wat doe je nou met mijn vriendin!!!!!! Nou dan weet je het wel je moeder zat er helemaal onder. Sander en Mareke zijn natuurlijk blijven slapen omdat het al zo laat was. Ze zijn tweede kerstdag rond 13:00 uur vertrokken en omdat oma graag wilde zien waar ze woonden zijn we dus in de bus naar Voorschoten gestapt. Jopie was heel boos dat hij zo lang alleen was zeiden ze want ze hadden hem beloofd dat ze eerste kerstdag thuis zouden zijn. Hij gromde tegen hun toen ze eindelijk thuis kwamen en kroop met zijn hoofd helemaal in de hoek zo van:”Ik zeg geen gedag, je kunt mijn kont kussen”. Toen hij eten had gehad viel het wel weer mee en durfden ze hem weer te aaien. We hebben bij hun pizza gegeten(wij lekker wel) maar deze keer zonder vis. Er zit even voorbij de bushalte een kleine afhaal Pizzeria.Tijdens al deze drukke werk- en vreet- zaamheden veel aan jou gedacht en over je gepraat goede en slechte dingen. Van de wasknijper toen je nog niet kon lopen tot de reactie op de borg in het hotel in Dubai. Sander had gruwelijk medelijden met de hotel medewerker. We mogen het natuurlijk niet zeggen maar we missen jullie wel. Zo nu zijn jullie weer op de hoogten gesteld ik weet tenminste niets meer te verhalen. Hoop dat jullie nog prettige feestdagen(je verjaardag en oud en nieuw) hebben. En dan nog ongeveer een week en dan zien we je weer. Jongens tot mails.
27 December 2006 - 20:52
Jannie:
Hé Esther, Van Harte Proficiat met je verjaardag! En dat je maar een heel erg ouwe taart mag worden, maar nu nog even niet natuurlijk. hihi. Heel fijne verjaardag gewenst. Je hebt in ieder geval een heel mooi plekje uitgezocht om je verjaardag te vieren. Zal nog nooit voorgekomen zijn dat je in bikini buiten kon zitten. Ik hoop voor je dat ze er iets moois van maken daar zodat je een onvergetelijke verjaardag zult beleven.
Groet, ook namens Marian.
Je ouwe tante!! -
05 Januari 2007 - 21:17
Abiegje:
ben wat laat maar jij ook (K)