Ik bun zooooooo puusterig!

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

28 December 2006 | Egypte, Port Said

Pffff... wat heb ik veel gegeten zeg! (Ik bun zooooooo puusterig!)
Zondag hadden we een ZEVEN gangen diner... als je dan niet vol zit weet ik het niet meer! Maandag aten we met de hele bemanning, een lopend buffet, was heel lekker allerlei verschillende dingen, waar natuurlijk ook vis tussen zat, maar daar ben ik vanaf gebleven.
Dinsdag kregen we weer normale hap, enkelen van ons hadden totaal geen behoefte meer aan een maaltijd en hebben die maaltijd maar overgeslagen. Het was dus erg rustig aan tafel. De zeelieden hebben geen kerstgezangen laten horen, we hadden wel 1 kerstceedee van een kinderkoor, maar ik geloof dat iedereen dat na een half uur wel een beetje zat was. Dus heeft de muziek vooral erg veel uit gestaan.
Ook hoefden de zeelui geen overtime (overwerk) te draaien en vervielen enkele brug wachten, omdat het toch heel rustig was en we voor anker lagen. De machinekamer mensen hadden in zoverre vrij, dat ze eigenlijk alleen de wachtronden hoefden te lopen. Of er sprake was van verveling weet ik niet hoor,volgens mij vond iedereen hier het wel lekker!
Gisteren (woensdag dus) begon het ineens behoorlijk te waaien... Ik geloof dat er windkracht 8 was! En er waren behoorlijk wat regenbuien. Het schip ging dus behoorlijk tekeer! Rogier en ik hebben nog een poging gedaan om er een filmpje van te maken, maar omdat het gevoel erbij ontbreekt lijkt het allemaal veel minder dan het is. Rogier zei dat
ik maar blij moest zijn dat we stil lagen, anders was ik vast heel ziek geworden.
Dus daar ga ik dan maar vanuit. Omdat de lading,die er in Italie af moest, er nu hier af moet en de kaptein eerder naar huis moet liggen we nu alvast in Port Said. De 30e gaan we weer door het kanaal, dus wordt het eindelijk wat warmer!!!!
Nog iets meer dan een weekje en dan moet ik weer naar huis en ik moet helemaal alleeeeeeen... De nieuwe kaptein is ook al onderweg als het goed is. Verder wordt er in Jebel Ali niemand afgelost, dus moet ik het deze keer allemaal alleen zien te rooien. Maar goed, ik ben nu al 22 jaar oud, dus dat moet vast lukken! Vandaag is het mijn verjaardag, jaja, echt heus! Dus vanmorgen bij pikheet hadden we taart! Hele lekkere vruchtentaart! Normaal gesproken schijn je ook te mogen kiezen wat er 's avonds op tafel komt, maar het menu hangt er al, dus ik denk dat dat alleen voor de bemanning geldt en niet voor passagiers.
Dus helaas, geen lasagna vandaag!
Rogier heeft vanavond MO-night, dat betekend dat hij vandaag om vier uur (na zijn wacht) vrij is en dan morgen de 8-12 EN de 20-00 moet lopen, dus dat hij vanavond gewoon lekker vrij is en niet voor hoeft te slapen! (Dus met Esther aan de bar kan hangen, Esther heeft al weer een hele reputatie hier... zegt Rogier) Goed, ik ga maar eens even wat doen, weet nog niet wat. Dat in de zon liggen mis je wel ineens als dat niet meer kan hoor!
Nog twee daagjes, dan kan ik weer!!!!! Dus misschien maar weer een boekje lezen, ik heb al vijf boeken gelezen sinds ik hier ben, dus ben halverwege de stapel!
Iedereen een heel gelukkig nieuw jaar gewenst van Rogier en van mij natuurlijk!
Dikke kus, Esther

• 29 December 2006 - 07:21

Marina:

Hey Meissie,

Helemaal in de mail vergeten je te feliciteren :oops: maar dan bij deze nog even: VAN HARTE!!!

Dikke verjaardagszoen van Marina (en een kleintje van Rogier).

• 05 Januari 2007 - 21:17

Abiegje:

Jum 7 gangen goed voer! En ik zit hier nog steeds met mn pot dropjes... Maar op je verjaardag verdien je ook t aller allerlekkerste! (goed dat je rogier had dan!)